Kuka Kaisa?

 

kaisa-4_light_wwwSeuraa Facebook-sivuani
Seuraa minua Twitterissä
Tutustu CV-tietoihini LinkedInissä
Tutustu yritykseni www-sivuihin
Seuraa Selvitysnaiset-podcastia Facebookissa tai SoundCloudissa
Seuraa ruokablogiani

Olen 41-vuotias pitkän linjan yrittäjä, kolmilapsisen uusperheen äiti ja vihreä kaupunginvaltuutettu Helsingin Arabianrannasta.

Teen työtä cleantechin ja ilmastoasioiden parissa oman konsulttiyritykseni kautta sekä Climate Leadership Councilin kehitysjohtajana. Toimin myös enkelisijoittajana cleantech-alan startup-yrityksille. Vihreissä toimin puoluevaltuuskunnan puheenjohtajana. 25.9.2017–9.2.2018 toimin myös Vihreiden puoluesihteerin sijaisena.

Sekä työssäni että politiikassa päätavoitteeni on edistää liiketoiminnallisten ratkaisujen kehittämistä ilmastonmuutoksen ja ympäristötuhojen torjuntaan. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka, ja sen torjunta on valtava globaali liiketoimintamahdollisuus. 2015 solmittu Pariisin ilmastosopimus on asettanut tavoitteeksi ilmaston lämpenemisen pysäyttämisen alle kahteen asteesen, ja tässä työssä tarvitaan vahvaa panostusta ja kunnianhimoa niin valtioilta, kunnilta, yrityksiltä kuin kansalaisiltakin.

Olen toiminut yrittäjänä vuosikymmenen verran, konsultoinut kymmeniä erikokoisia yrityksiä ja kouluttanut lukuisia yrittäjiä. Olen nähnyt sekä sen, miten hyvin johdettu pieni yritys kasvaa merkittäväksi toimijaksi omalla alallaan, että sen, miten raskasta yrittäjän arki voi olla ja miten suuria riskejä liittyy liiketoiminnan epäonnistumisiin. Siksi minulle on tärkeää parantaa yrittämisen edellytyksiä niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Uusperheen äitinä törmään usein siihen, että julkiset palvelut ja rakenteet on suunniteltu varsin yksipuolisesti yhdenlaista perhemallia varten. Politiikan ja yhteiskunnan palvelujen pitäisi tukea kaikenlaisia perheitä arjen haasteissa, eikä pyrkiä normittamaan hyväksyttävän perheen määritelmää. Esimerkiksi Helsingissä jo joka viides peruskoululainen asuu vuoroviikoin kummankin vanhempansa luona, mutta tätä tilannetta ei tunnisteta riittävän hyvin lainsäädännössä tai palvelujen suunnittelussa, mistä aiheutuu perheille monenlaista käytännön harmia.

Sidonnaisuudet
Afabla Oy: pääomistaja, hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja
Helen Oy: hallituksen jäsen
Kuusi kuudesta Oy: hallituksen jäsen
Fourdeg Oy: pienosakas
Kyyti Group Oy / Tuup Oy: pienosakas
Valtavalo Oy: pienosakas
Joukon Voima Oy: pienosakas
Faraday Fast Rentals & Services Oy: pienosakas