Kuka Kaisa?

Kaisa Hernberg

Seuraa Facebook-sivuani
Seuraa minua Twitterissä
Tutustu CV-tietoihini LinkedInissä tai Wikipediassa

Seuraa Selvitysnaiset-podcastia Facebookissa tai SoundCloudissa
Seuraa ruokablogiani
Olen 45-vuotias kokenut johtaja, kolmilapsisen uusperheen äiti ja vihreä kaupunginvaltuutettu Helsingin Metsälästä.
Työskentelen Business Finlandissa yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtajana. Aiemmin olen toiminut pitkään yrittäjänä sekä eri tehtävissä ilmastopolitiikan ja cleantechin parissa. Vihreissä olen toiminut puoluevaltuuskunnan puheenjohtajana vuosina 2017–19, puoluesihteerin sijaisena syksyllä ja talvella 2017–18 sekä Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen jäsenenä vuoden 2019 ajan.
Sekä työssäni että politiikassa päätavoitteeni on pysäyttää ilmastonmuutos. Haluan kasvattaa ilmastopolitiikan kunnianhimoa ja vaikuttavuutta huomattavasti sekä edistää liiketoiminnallisten ratkaisujen kehittämistä ilmastonmuutoksen ja ympäristötuhojen torjuntaan. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka, ja sen torjunta on valtava globaali liiketoimintamahdollisuus. 2015 solmittu Pariisin ilmastosopimus on asettanut tavoitteeksi ilmaston lämpenemisen pysäyttämisen alle kahteen asteesen, ja tässä työssä tarvitaan vahvaa panostusta ja kunnianhimoa niin valtioilta, kunnilta, yrityksiltä kuin kansalaisiltakin.
Suomalaisten yritysten menestyksen edistäminen on minulle tärkeää. Olen toiminut yrittäjänä yli vuosikymmenen verran, konsultoinut kymmeniä erikokoisia yrityksiä ja kouluttanut lukuisia yrittäjiä. Olen nähnyt sekä sen, miten hyvin johdettu pieni yritys kasvaa merkittäväksi toimijaksi omalla alallaan, että sen, miten raskasta yrittäjän arki voi olla ja miten suuria riskejä liittyy liiketoiminnan epäonnistumisiin. Siksi teen töitä parantaakseni yrittämisen edellytyksiä niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Tasa-arvo on minulle keskeinen poliittinen tavoite. Haluan rakentaa maailmaa, jossa ihmisen mahdollisuuksia elämässä eivät määrää sukupuoli, tausta tai muut ominaisuudet, joihin ei itse voi vaikuttaa. Itse olen kohdannut tasa-arvo-ongelmia esimerkiksi uusperheen äitinä, sillä Suomessa julkiset palvelut ja rakenteet on suunniteltu varsin yksipuolisesti yhdenlaista perhemallia varten. Politiikan ja yhteiskunnan palvelujen pitäisi tukea kaikenlaisia perheitä arjen haasteissa, eikä pyrkiä normittamaan hyväksyttävän perheen määritelmää.

Sidonnaisuudet
Afabla Oy: pääomistaja, hallituksen puheenjohtaja
Fourdeg Oy: pienosakas
Valtavalo Oy: pienosakas
Joukon Voima Oy: pienosakas
Faraday Fast Rentals & Services Oy: pienosakas