Kuka Kaisa?

Kaisa Hernberg

Seuraa minua Twitterissä
Tutustu CV-tietoihini LinkedInissä
Seuraa ruokablogiani
Olen kokenut johtaja, kestävän liiketoiminnan asiantuntija ja entinen poliitikko.

Minulla on työelämässä kolme intohimon kohdetta: ilmastokatastrofin estäminen, edistyksellisten yritysten menestys sekä avoimen, tasa-arvoisen ja innostavan työkulttuurin rakentaminen.
Haluan edistää yritysten kestäviä toimintamalleja sekä liiketoiminnallisten ratkaisujen kehittämistä ilmastonmuutoksen ja ympäristötuhojen torjuntaan. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka, ja sen torjunta on valtava globaali liiketoimintamahdollisuus. Myös muut kestävyyden osa-alueet, kuten ihmisoikeudet, tasa-arvo ja monimuotoisuuden lisääminen työpaikoilla nousevat nopealla tahdilla keskiöön yrityksissä.

Olen työskennellyt kestävyysasioiden parissa vuosikymmenen verran monenlaisissa rooleissa ja organisaatioissa. Olen edistänyt ympäristöratkaisujen vientiä kaukomarkkinoille. Olen työskennellyt Suomen suurimpien yritysten kanssa ilmasto- ja energiateemojen parissa. Olen seurannut ilmastopolitiikan kehitystä Suomessa ja EU:ssa ja laatinut vinon pinon lausuntoja ja kannanottoja. Olen sijoittanut kestävän kehityksen ratkaisuihin keskittyneisiin startupyrityksiin ja toiminut niiden neuvonantajana. Olen toiminut useiden yritysten ja organisaatioiden hallituksissa erityisesti energia-alalla. Olen kehittänyt valtiollista cleantechiin ja kiertotalouteen keskittyvää ohjelma- ja innovaatioekosysteemitoimintaa. Tällä hetkellä työskentelen Business Finlandissa yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtajana.
Politiikassa olen toiminut Vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtajana vuosina 2017–19, puoluesihteerin sijaisena syksyllä ja talvella 2017–18, Helsingin kaupunginvaltuutettuna 2017–21, sekä Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen jäsenenä vuoden 2019 ajan.