Laskiaispullat (myös maidoton)

Laskiaistiistai osui tällä kertaa sopivasti hiihtolomaviikolle, joten tänään leivottiin porukalla pullaa. Lasten kanssa leipominen on varsin hauskaa, kunhan jättää sisäisen perfektionistinsa keittiön ulkopuolelle. Poppi soimaan ja taikinaa läiskimään.

Kokatessa roiskuu

Aah, nyt päästään siihen helmikuun toiseen merkkipäivään, eli laskiaiseen. Meillä on tosin verrytelty syömällä laskiaispullia jo parin viikon ajan, mutta ei puhuta siitä nyt…

Joskus maailmassa pidin pullien leipomista aika työläänä puuhana. Mutta viimeisen parin vuoden aikana niitä on tullut tehtyä niin usein, että hommaan on löytynyt hyvä rutiini. Ja toki sekin auttaa, että nykyisin meillä yleiskone hoitaa vaivaamisen. Taikinan vaivaaminen nimittäin on kaikkein tärkein työvaihe. Jos ei vaivaa huolella, pullista ei tule pehmeitä.

Jos kuitenkin pullataikinan vääntäminen tuntuu ylivoimaiselta, hyvä tapa fuskata on ostaa kaupasta paistovalmiita pakastepullia ja tehdä täytteet itse. Silläkin tavalla saa ihanan tuoreen pullan tuoksun, ja makukin on parempi kuin valmiina myytävissä laskiaispullissa.

Vegaaneja ja allergikkoja helpottanee tieto, että kananmunat ovat pullataikinassa täysin turha ainesosa. Myös maidon voi aivan hyvin korvata vedellä maun siitä kärsimättä. Gluteenittoman pullataikinan ohjeen löydät täältä.

Laskiaispullat
taikinasta tulee n. 2, 5 pellillistä

Pullat
5 dl maitoa tai vettä
1 pussi…

View original post 289 more words